Over Beroepsorganisatie Positieve Gezondheid zorgverleners

Over BPGZ
BPGZ staat voor het creëren van een gezond Nederland waarin mensen zelf de regie over hun gezondheid houden. Dat doen we door PG-zorgverleners te ondersteunen en hun belangen te behartigen, samenwerking te bevorderen en de kwaliteit van de zorg te garanderen.

Missie

Wat doet BPGZ voor jou als zorgverlener Positieve Gezondheid zorgverlener is hét beroep van de toekomst en BPGZ komt voor hen op. Met elkaar zorgen we voor het oplossen van huidige problemen; Cliënten dolen te lang rond in het zorgdomein, werkdruk van huisartsen is te hoog en de zorgkosten stijgen teveel. Door het oprichten van een nieuwe beroepsgroep die erkend is door de zorgverzekeraars bieden we oplossingen. Maar daar stopt het niet. We helpen je met opleidingen, informatie en advies op het gebied van leefstijl en positieve gezondheid, eenmaal per drie jaar begeleiden we je bij 'een leven lang ontwikkelen' en jij kiest zelf waarin. BPGZ stimuleert netwerken en samenwerking door samen te werken met zorgeloos.nl. Ook organiseert BPGZ integratiedagen waarbij je je collega’s leert kennen en je een brede kijk op diverse behandelmogelijkheden krijgt.  

Samenwerking

BPGZ brengt samenwerking tussenhuisartsen en zorgverleners op gang. Daar heeft iedereen iets aan, de zorgverleners én de cliënten; de cliënten worden beter geholpen, de huisartsen worden ontlast en de zorgverlener heeft een vollere praktijk.

Belangenbehartiging

  • Er is verandering nodig in het zorglandschap en BPGZ zet zich daarvoor in. Als overkoepelende beroepsorganisatie onderhoudt BPGZ contacten met de overheid, zorgverzekeraars en zorginstellingen om problemen zoals hoge werkdruk voor artsen en hoge zorgkosten op te lossen én om de beroepsgroep PG-zorgverlener goed op de kaartte zetten.

Kwaliteit

  • BPGZ bewaakt de kwaliteit van de beroepsgroep PG-zorgverlener door erop toe te zien dat PG-zorgverleners geaccrediteerd zijn op hun vak-specialismen, door cliënt reviews af te nemen endoor harde opleidingseisen te stellen, namelijk een opleiding van 240 EC op hbo-niveau, inclusief een aanvullende scholing Positieve Gezondheid en Preventie.
  • BPGZ verzorgt op termijn ook bijscholingen op het gebied van leefstijl en positieve gezondheid. Kijk ook eens bij www.Instituut-cam.nl

Bestuursleden

Voorzitter
Voorzitter

Em. Prof. Dr. M.J.A. de Voigt

Vice-voorzitter Externe contacten
Vice-voorzitter Externe contacten

G.J. Perenboom MEd.

Penningmeester
Penningmeester

Ir. G.J. Steenbergen

Patricia Iven Externe contacten
Patricia Iven Externe contacten

Bestuurslid Kwaliteitsborging en PR
Bestuurslid Kwaliteitsborging en PR

Drs. Ing. D. Erkelens

Bestuurslid Digitaal
Bestuurslid Digitaal

Ir. T.A.A. Perenboom

Adviserend bestuurslid
Adviserend bestuurslid

Mr. M. Staat

Partners

http://www.zorgeloos.nl
https://instituut-cam.nl/
Neem contact op met BPGZ